Přeskočit na obsah

Divadelní prohlídky „Svatební zvony pánů zlaté růže“

    Sobota 2. a neděle 3. 7. 2022

    Vystrojit veselku není nic jednoduchého. O to víc, když se má ženit jeden z urozených hradeckých pánů. Přípravy jsou tedy v plném proudu – taneční mistři vtloukají svým svěřencům do hlav módní tance, stolníci chystají svatební tabuli, služebné připravují novomanželské lože, kuchařky vaří, pečou a smaží svatební pokrmy a urození pánové mají plnou hlavu starostí se svatební smlouvou – prostě všichni mají plno práce a neví, kde jim hlava stojí… A každou chvíli už má přijet nevěsta! Jenže místo ní se najednou objeví jacísi hosté, kteří o sobě navíc tvrdí, že jsou z budoucnosti… Jak na to rodina hradeckých pánů zareaguje, co vlastně obnášela a jak vypadala svatba ve středověku a zda se nakonec přece jen objeví očekávaná nevěsta, to zjistíte při návštěvě divadelních prohlídek „Svatební zvony pánů zlaté růže“ v podání DS Karla Čapka z Třeště.

    Vstupné 250,- Kč pro dospělé / 150,- Kč pro děti (6 – 15 let) a seniory nad 65 let. Děti do 6 let vstup zdarma. Rezervace vstupenek je možná na telefonním čísle +420 733 161 817, které bude dostupné út – ne 10.00 – 17.00. Akce se odehrává v interiérech trasy A a po dobu jejího konání proto nejsou v nabídce klasické prohlídky tohoto okruhu.

    Ve dnech 2. a 3. 7. nebude možné parkovat na parkovišti před hradem, pro parkování je možné využít louku na okraji lesa směrem od obce Růžená (Třešť) – viz níže přiložený plánek.